PEKAŘ 29-53-H/01

Obor Pekař je 3letý učební obor.

Vůně máslového croissantu nebo čokoládové rolky – že se ti sbíhají sliny? A co teprve čerstvý chleba s máslem a solí… I ty se můžeš naučit péct tyhle dobroty a dělat lidi a jejich chuťové pohárky šťastnými.

PEKAŘ

Žáci se naučí základy ruční výroby, ale i ovládání strojního zařízení na výrobu pekárenských výrobků, seznámí se s technologickými procesy při výrobě chleba, běžného a jemného pečiva, včetně jejich přípravy. Výuka je doplňována aktuálními novinkami z oboru.

Žáci se účastní výstav a exkurzí, kde se seznamují s novými surovinami a technologiemi. 

Absolvent bude schopen  zpracovávat základní suroviny, pomocné látky a přísady pro výrobu pekařských výrobků, vyrábět kompletní sortiment pekařských výrobků, včetně jejich dohotovování a zdobení. Dále bude schopen obsluhovat a provádět základní údržbu strojů, přístrojů a technického vybavení provozoven a vykonávat činnosti související s prodejem pekařských výrobků. Je schopen hodnotit kvalitu vstupních surovin, polotovarů i hotových výrobků dle norem.

Absolvent se uplatní při výkonu povolání pekař zejména v pozici zaměstnance ve
velkých, středně velkých nebo malých provozech. Po získání nezbytné praxe v oboru je
připraven i na samostatnou podnikatelskou činnost.

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ

Chcete vědět, jak probíhá příjímací řízení? Hledáte termín či výsledky řízení? Veškeré informace najdete v sekci Přijímací řízení.

KDE SE UVIDÍME

Nepromeškejte důležité termíny - Dny otevřených dvěří, Veletrhy škol či Projektové dny a více. Rádi vám zodpovíme všechny vaše dotazy ohledně studia, provedeme vás po škole nebo se můžete na jeden den stát středoškolákem a vyzkoušet si, jaké to je studovat na naší škole.

Translate »